Vår historia/ögonblick i bilder
Staffan, hur uppstod idén med Kinbergs plats?
– Jag och några goda vänner som brinner för mat och service i toppklass ville visa upp Visby och Gotland från sin absolut bästa sida. I samband med Almedalsveckan såg vi att det fanns ett stort intresse bland företag och organisationer för stilfulla och varumärkesbyggande event.
Berätta lite om din bakgrund
– För det första har jag en gedigen professionell erfarenhet av Visbys restaurangkultur – samt ett genuint intresse för mat och vin. Mellan åren 1995-2001 fick jag tillfälle att utveckla dessa färdigheter och insikter på en av världens främsta resorter, Four Seasons Resort Maui Hawaii. Här hade jag förmånen att arbeta med mycket krävande kunder och insåg snabbt värdet av personligt engagemang, närproducerad mat och enkla helhetslösningar för kunden.
Hur ser ett typiskt arrangemang ut?
– Hos oss finns inga vanliga kunder. Varje arrangemang är unikt. Nu har vi även installerat en hörselslinga för hörselskadade så att de med lätthet kan höra alla föredrag. Entrén är breddad och väl anpassad för rullstolar. Alla nivåskillnader från gatan är också borttagna för att enkelt kunna ta sig in.
Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det finns inget skönare än att arbeta med kunder och personal som delar passionen för kvalitet – både vad gäller detaljer och helheten. Och även om våra återkommande kunder är det bästa beviset att vi lyckats så betyder det inte att vi slutar höja ribban!